14.06.2011

sommar.

i går. hamburgere. og rosa potetsalat. på balkongen hos haff og bjørn. kos.

4 hamburgere:
bland 400 g karbonadedeig sammen med 1 ts salt. 1 ts pepper. 1 ts tørket oregano. 1 eggeplomme og et hvitløksfedd. ta kaldt vann på hendene. og trykk burgerne ut til de er passe store. ca 9 cm i diameter. syns jeg er passe.

4 hamburgerbrød:
bland 25 g gjær ut i 3,5 dl vann. tilsett 2 ss olje. 1 ts salt. 1 ts sukker. 10 dl hvetemel. hev deigen i 40 minutter. så kjevles deigen ut til den er ca 2 cm tykk. bruk en liten skål på 12 diameter til å lage brødene runde. skjær rundt med en pizzarulle. etterhev deigen i 20 minutter. pensle med egg. og strø over med sesamfrø. og linfrø. stekes på 225 graser. på nederste rille. i 13 minutter.

potetsalat:
kok 12 amandinepoteter. avkjøl. del potetene med en eggdeler. og sett de til side. bland 1 boks creme fraiche med 2 ss majones. 3 hvitløksfedd. en halv bunt med vårløk. et eple. noen dråper sitron. salt og pepper. tilsett noen dråper rødbetsaft. for å få en fin rosafarge.
*h

Ingen kommentarer: