26.10.2011

blåbär-brulee.

i går kjøpte jeg fire små ildfaste skåler. på åhlens. de passer perfekt til blant annet blåbær-brulée. så idag ble det dessert. midt i uken. yes! til middag lagde jeg grønnsaksuppe. kanskje ikke så spennende. uansett. det var godt og smakte høst. jeg brukte denne oppskriften på suppen.

..og blåbær-brulée:
· kok opp 3 dl kremfløte. og 1 dl melk.
· tilsett en halv vaniljestang. (eller juks med en liten skje vaniljesukker). og gjerne litt ingefær.
· visp sammen 3 eggeplommer. et helt egg. og 75 g sukker.
· kok opp fløtemelkblandingen. igjen. og tilsett sukkereggblandingen.
· putt blåbær. eller hva du ønsker i bunnen av et blass. og hell blandingen over.
· stek desserten i vannbad. på 150 grader. i 40 minutter.
· pynt med bær. krem. og sitronmelisse. mmm.

nå drar jeg til paris. hej.
*h

Ingen kommentarer: