07.04.2011

mirza ghassemi.

i går lot jeg meg inspirere av det persiske kjøkken. og lagde mirza ghassemi. en aubergin-gryte.
til mirza ghassemi trenger du:
· 2 auberginer.
· 2 ss. hvitløkspuree.
· 6 tomater.
· 8 egg.
· 2 ts. gurkemeie.
· salt. sort pepper.
· 1/4 kopp flytende fett. (eller vegetabilsk olje).

1. 
lag prikker i auberginene med en gaffel. plasser auberginene på aluminiumsfolie. og stek ved 200 grader. i ca 20 minutter.


2.  
i mellomtiden. knus hvitløk. og lag puré. ved å knuse hvitløk med knivbladet.


3.  
ta auberginene ut av ovnen. og la dem hvile i fem minutter. skrell så av skinnet. grovhakk aubergine. og mos med en gaffel. grovhakk også tomatene.


4. 
strø salt og pepper over eggene. og visp til det skummer.


5. 
varm opp oljen. og tilsett hvitløk. strø over gurkemeie. rør hele tiden. i ca 4 minutter. og tilsett eggene. rør godt. lag en slags eggerøre. og sett det så til side.


6. 
kok auberginene og tomatene. smak til med salt og pepper. kok på middels varme. rør ofte til væsken har fordampet. og tilsett eggene. rør godt slik at eggene er jevnt blandet med aubergin og tomater.


7.
serveres mirza ghassemi med tynne skiver av agurk. matyoghurt. og ris da.

*h