
jeg hadde bakt pariserloff for anledningen. og til en loff trenger du:
· 1,5 dl lunkent vann.
· 25 g gjær.
· 250 g hvetemel.
· 0,5 ts salt.
· 1 ss olivenolje.
· 1 ts salt.
· 1 ts sukker.
1. rør gjæren ut i lunkent vann. og tilsett sukker. salt og olje. arbeid inn melet litt etter litt.
2. sett deigen til heving på et lunt sted. i 50 minutter.
3. når deigen er ferdighevet. triller du den ut. til en lang pølse. legg den på en smurt plate og skjær den med en skarp kniv 4-5 ganger. litt på skrå. etterhev i 10-15 minutter. pensle med varmt vann.
4. stek loffen umiddelbart i varm ovn. 250-275 grader. i ca 10-12 minutter. pensle brødene et par ganger under stekingen med godt varmt vann.


tony hadde med seg gule linselus. nam. flink er han. og iløpet av påsken skal han åpne sin egen matblogg. hurra. mer om det senere.

dette trenger du til gule linselus:
· 1,5 dl gule linser.
· 1/2 gul paprika, raspet.
· 1/2 dl kokosmasse.
· 1 ts karri.
· 1 ts gurkemeie.
· litt olje.
· litt salt.
· 1/2 dl små havregryn.
· ca 3-4 ss kikertmel (ev. annet fint mel eller potetmel).
1. kok linsene i lettsaltet vann. i 10 min. sil av vannet.
2. ha linsene i en bolle. bland inn raspet paprika. og resten av ingrediensene. bland det sammen til en farse. la hvile i 15 min.
3. form små linselus og stek i olje på litt over middels varme. til de er gylne og fine.


*h
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar