26.01.2011

tonys köttbullar.

jeg får mange fine oppskrifter. denne oppskriften har jeg fått av tony.

300-400 g kvernet kjøttdeig.
1 egg.
1 liten gul løk.
3 fedd hvitløk.
½ teskje muskatt.
½ teskje ingefær.
litt chili.
salt og nykvernet pepper etter smak.
en kvast persille. eller ande urter du har for hånden. husk at de skal være ferske da.

1. finhakk løk. hvitløk. chili og persille.


2. bland løk. chili. persille. og krydder inn i kjøttdeigen sammen med et pisket egg. form små kjøttboller med en teskje. og stek dem fint gylne. på begge sider. obs. sjekk at de er gjennomstekt. det kan ta litt tid.



bruk kjøttbollene til pasta eller tapas. server dem med litt tzasiki. eller annet deilig tilbehør. hva med å blande lettrømme og sweet&sour-chilisaus? nam.
*h

4 kommentarer:

Elin sa...

HANNE - NÅ BLE JEG JO SULTEN. namm

Morten sa...

Et tips; brød holder på fuktighet, så vil man ha ekstra saftige kjøttboller ha i litt loff i deigen :)

Tony sa...

da må du skjære av skorpan og soake skivene i vann først, klemme ut vannet og blande det inn i deigen.

Anonym sa...

Hur bra som helst!