04.01.2011

boeuf bourguignon.

jeg fikk denne kokeboken til jul. av min søster. mastering the art of french cooking.

og i dag lagde jeg boeuf bourguignon. for første gang. til to sultne personer. med ris. ikke poteter. og ikke bacon eller sideflesk.

1. del ½ kg oksekjøtt. i store terninger. brun dem i en gryte. og legg det til side.


2. grønnsaker. 1 gulrot og 1 liten gul løk kuttes i biter. og stekes sammen med 2 knuste hvitløksfedd. i 3-4 miutter.


3. ta kjøttet tilbake i gryten. sammen med grønnsakene. og ha i timian. laurbærblad. persille. og 2 dl kjøttbuljong. hell over en ½ flaske rødvin.


4. rør godt i gryta. og sett den med lokket på. inn i komfyren. på 170 grader. i 1,5 time.

5. 100 g småløk stekes i pannen. med mye smør. nam. stek så sopp. 100 g. dette puttes opp i gryten når den har stått i 1,5 time. strø over laubærblader.


serveres med ris. poteter. eller pasta. og en god vin.
bon appetit.
*h

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nam, jeg vil også ha.

Storen

Lars sa...

Bra - det så godt ut ;) vh Lars (spiser, drikker & synser)