12.01.2009

bröd. fyllda.










fylte brød (jeg har valgt tomat- og fetaostfyll).
50 g gjær
6 dl vann
25g smør eller 1/2 dl olivenonje
2 ts salt
ca. 16 dl hvetemel (ca. 960 g)

tomat og fetaostfyll:
100 g tørkede tomater
1/2 dl olivenolje
1 ts tørket timian
1 ts tørket basilikum
1 hvitløkfedd, presset
200 g fetaost

smuldre gjæren i en bolle.
varm vannet til 37 grader. hell deigvæsken over gjæren og rør til den har løst seg opp. tilsett salt og mesteparten av hvetemelet. elt deigen godt. la den heve under et klede i 60 minutter. da kan du lage i stand fyllet.
arbeid deigen sammen på et melet bord. del den i tre emner. kjevle hvert emne ganske tynt. til et rektangel. smør på fyllet. rull deigen sammen. dryss på mel og vri endene på rullen. til hvert sitt hold. legg rullen sammen til en ring. eller knute. la brødene heve på en plate i ca. 30 minutter.
sett stekeovnen på 250 grader. senk temperaturen til 225 grader når brødene settes inn. stekes i nedre del av ovnen i 20-25 minutter.
drikk gjerne litt hvitvin.


savner hanne.
*t

Ingen kommentarer: