rødbetsuppe.
til to personer.
· et eple. syrlig.
· en sjalottløk.
· to stilker stangselleri. med blader.
· en pakke bacon.
· en ss tørket timian.
· tre ss sitronsaft.
· 250 g rødbeter.
· 3-4 ss creme fraiche.
· 5 dl hønsebuljong.
· salt og pepper.
begynn med å legge til side en liten del av eplet. og en halv stilk stangselleri. med blader (dette skal du bruke senere).
del resten av eple. og sellerien i store terninger. stek dette i olje. sammen med løken. i ca 15 minutter.
tilsett buljongen. og 1 ss tørket timian. kok i 10 minutter.
del baconet i småbiter. og stek det gyllent. så kan du finne frem eplet og sellerien. som du har lagt til side.
dette skal grovhakkes. og blandes med baconet. og sitronsaften.
tilsett rødbetene i suppen. kok opp. og kjør det til en puré. med stavmikser.
tilsett creme fraiche. salt og pepper.
fordel i fine skåler. og strø over eple- selleri- og baconblandingen.
*h
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar