04.01.2012

minibröd.

takk til dere som har stemt. jeg kommer til å blogge mer om fine oslo. men først skal jeg bake litt.

like før jul. var jeg på brasserie blanche med mamma og søsteren min. jeg spiste en fantastisk salat. med gratinert chèvre. anbefales. uansett. før salaten ble servert fikk vi et pittelite brød med gåselever. jeg syns brødet var himla søtt. det husket den observante søsteren min på. og ga meg to minibrødformer til jul. hurra.

brød. med rosmarin. og honning.
1. rør ut 50 g gjær i 0,5 liter lunket vann. tilsett salt.
2. rør inn 1 ss olje. og 2 ts honning. rør godt. og tilsett 750 g mel.
3. sett deigen til heving. i 1 time.
4. fordel deigen i formene. og etterhev i 30 minutter.

5. pensle brødene med olivenolje. og stikk små kvister med rosmarin inn i deigen.
6. stek i 25 minutter. på 225 grader.

*h

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nå har jeg gitt deg brødformer til jul to ganger. Når skal du ta hintet? Savner at du baker til meg!
K

charmere sa...

kjære søster. jeg kommer på besøk til deg veldig snart. med brød og rundstykker. tenker tirsdag.
*h